Maatregelen n.a.v. Coronavirus

Beste ouders         Deinze 13 maart 2020
 
De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen. 
 
Wat betekent dit voor onze school? Alle lessen worden geschorst maar we blijven de opvang verzekeren voor de leerlingen van wie ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders opgevangen worden door hun grootouders. De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders. Bij het organiseren van de opvang houden we ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie...

Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duurt t.e.m. 3 april 2020.

Gedurende deze periode worden er geen afwezigheden geregistreerd. In tegenstelling tot vorige berichtgeving gaat het leerlingcontact op 3 april niet door. U ontvangt binnenkort het partieel rapport PC3.
 
De begeleidende klassenraden zullen nagaan hoe we de gemiste leerstof bijwerken. U krijgt daarover ten gepaste tijde de nodige informatie. 
 
We hebben de leerlingen vandaag gevraagd om alle leerboeken en cursussen mee te nemen naar huis en om vanaf maandag elke dag minstens 1x Smartschool te checken.

Leerkrachten zullen hen geleidelijk taken en opdrachten doorsturen. We vragen de leerlingen om die taken stipt te maken en door te sturen indien dat gevraagd wordt.
 
De leerlingen die moeten nablijven op donderdag of vrijdag ontvangen een bericht met een nieuwe datum na de paasvakantie.  Dit geldt ook voor leerlingen met strafstudie.
 
Wat kan je als ouder doen? Blijf alert voor mogelijke symptomen bij uw kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem contact op met de huisarts. 
 
Spreek met uw kind over het coronavirus:  https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-metkinderen-over-het-co...

Meer informatie?

• Algemene info en veel gestelde vragen: www.info-coronavirus.be.

• Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be.

• Extra informatie voor ouders op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders
 
Tot slot

Opvang kan van 8.25 uur tot 15.50 uur. De schoolbusrit Maria-Aalter-Wingene-Ruiselede-Deinze rijdt niet. Het schoolrestaurant is gesloten.

Wij brengen u op de hoogte van zodra nieuwe maatregelen afgevaardigd worden.

Hou het veilig.
 
Met vriendelijke groeten

Directie VTI Deinze