Bedrijfsbezoek 6 EE – EM – EIT aan Rittal/Eplan en Niko.

Op dinsdag 8 oktober waren 6 EE – EM – EIT te gast bij Rittal/Eplan te Lokeren voor een korte impressie hoe de basis die zij op school krijgen in de lessen elektrotechnisch tekenen verder zal evolueren in de industrie van de toekomst. (Efficiënt Engineering in the future). 

Na een uitgebreide presentatie van het Rittal gamma elektrische kasten en behuizingen voor uiteenlopende toepassingen was het tijd voor een bezoek aan de ruime showroom en de afdeling waar men kasten op maat van de klant maakt.

Na een korte pauze in het Waaslandshoppingcenter werden wij ontvangen door Niko Sint – Niklaas waar het accent o.a. lag op hun 100 – jarig bestaan.

Na een vleugje geschiedenis ivm hun schakelaars en stopcontacten brachten we een bezoek aan de diverse productieruimtes : vormen van thermoharders en thermoplasten , assemblage van schakelaars en stopcontacten , verpakking en het magazijn.

Na een leerrijke dag , een pakket aan documentatie en enkele gadgets verlieten wij tevreden het Waasland richting Deinze.