Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid Van vrijdag 8 tot vrijdag 15 november loopt de week van de mediawijsheid. In deze week wordt tijdens de lessen aandacht besteed aan de integratie van allerhande media. 
 
Op vrijdagochtend geven we de aftrap met een heuse 24-uur lesmarathon die loopt tot zaterdagochtend 8.30 uur. Leerlingen kunnen zich daarvoor (na overleg met hun ouders) inschrijven en worden na de herfstvakantie geselecteerd. De ouders van de betrokken leerlingen worden hierover apart ingelicht. Deze actie loopt i.s.m. de Rodeneuzenactie. Het is de bedoeling dat de leerlingen gedurende deze marathon ‘de XII mediawijze werken van VTI Deinze’ realiseren. 
 
Op zondag 10 november zijn we van 18 tot 20 uur live op Radio Tequila met een eigen VTI-Rodeneuzen- Mediashow. U kan live volgen op 106.2 FM (regio Deinze) en 107.8 FM (regio Aalter). Of u kan langskomen (Bredestraat 107 Deinze) en dit live meemaken.
 
Op woensdag 13 november neemt een aantal leerlingen deel aan een grootschalig onderzoek ‘de apestaartjaren’ dat peilt naar het gebruik van sociale media. 
 
Tot slot nodigen we u graag uit op een infoavond ‘De digitale leefwereld van jongeren’ op donderdag 14 november om 19 uur in de studiezaal van onze school. Mediaraven vzw is een pionier in het vertalen van de mogelijkheden van de digitale media naar het werken met jongeren. Ze brengen een stand van zaken. Hoe gaan jongeren om met digitale media? Wat betekent dat voor ouders, leerkrachten en jeugdwerkers? Wat mogen we verwachten in de nabije toekomst? Tijdens deze interactieve lezing nemen zij ons mee via een aantal cases, inzichten en voorbeelden en wordt uitgebreid geïllustreerd met cijfermateriaal uit het Apestaart-onderzoek van 2018. Nu reeds warm aanbevolen en van harte welkom!