STEM voor Zorg

STEM voor Zorg

VTI DEINZE in samenwerking met Ten Dries Landegem in een uniek uitdagend NIEUW project . De leerlingen van VTI Deinze zullen mee oplossingen bedenken voor het besturen van een aangepaste elektronische rolstoel, kapot elektronisch speelgoed herstellen en bedieningen aanpassen voor kinderen met een beperking. Alsook nieuw aangepast speelgoed bedenken en ontwikkelen met gebruik van 3Dprinting en hun aangeleerde competenties. STEM voor zorg. Op zondag 12 september: Speelgoedbeurs georganiseerd door Soroptimist Gent-Scaldilys, van 9u tot 13u in Sint-Bavohumaniora te Reep 4, Gent. Met speelgoed, kinderboeken, babyartikelen en kledij t.e.m.12 jaar. De opbrengst gaat naar het project 'STEM voor zorg' van Ten Dries en VTI Deinze. http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_03189649

Vrijdag 24 november: Inleefdag Onze leerlingen mogen zich een dag inleven in de uitdagingen waar de kinderen en jongeren in Ten Dries mee te maken krijgen. Dit is de eerste stap van het project 'STEM voor zorg'. In dit project zullen onze leerlingen uit de technische richtingen mee oplossingen bedenken voor het besturen van een elektronische rolstoel, elektronisch speelgoed herstellen en aanpassen aan de kinderen hun fysieke beperking, zodat het is aangepast aan de noden van de kinderen en jongeren in Ten Dries.

Zondag 31 december: Mountainbiketocht. De lokale mountainbike toertocht in Zulte begint een jaarlijks begrip te worden. De ideale manier om het jaar op een sportieve manier af te sluiten! Dit jaar zijn ze aan de derde editie toe. Het organisatieteam is ondertussen een stuk uitgebreid om er een nog mooier event van te maken! De opbrengst gaat naar het project "STEM voor Zorg". Ten Dries uit Landegem. Daar kan men terecht voor onderwijs type 4, begeleiding en therapie voor jongens en meisjes van 1 tot 25 jaar, met een motorische of meervoudige beperking. Een project dat zij ten volle ondersteunen.