Bronzen medaille voor leerling Brecht Van Assel

Zoals u op de foto kan zien, kunnen bronzen medailles mooi zijn!

We laten Brecht Van Assel, die deze medaille behaalde, zelf even aan het woord:

“Woensdag 18 januari nam ik deel aan de Belgische Schoolkampioenschappen Judo te Hasselt, georganiseerd door de Stichting Vlaamse Schoolsport.

Vorig jaar nam ik ook deel aan deze schoolkampioenschappen en behaalde toen een 2de plaats van de 15 deelnemers.

Dit jaar nam ik terug deel aan deze schoolkampioenschappen en was de jongste deelnemer in mijn leeftijdsklasse U20 (under 20 years) en vocht in de gewichtsklasse -66 kg.

In deze klasse waren er 16 deelnemende judoka’s.

Mijn eerste 2 wedstrijden kampte ik zeer snel uit en won deze binnen de 30 seconden.

In de halve finale kwam ik tegen Jorick Lemmens uit, een judoka die al meerdere keren Belgisch kampioen is.

Deze kamp vocht ik uit, d.w.z. 5 minuten lang, maar verloor jammer genoeg in de golden score.

Voor de kamp voor 3de plaats kwam ik uit tegen een judoka van Antwerpen, deze kamp kon ik al afsluiten en dus ook winnen na 7 seconden met een ippon.

Ik behaalde zodoende een mooie 3de plaats op de Belgische Schoolkampioenschappen Judo 2012 te Hasselt.”